clouds
clouds

Academy checklist

Op deze pagina kunt u de content voor uw eigen Academy eenvoudig aanleveren. Doorloop de onderstaande stappen en vergeet niet de formulieren op te slaan, zodat wij direct aan de slag kunnen met het bouwen.

Vragen? Bellen kan altijd naar +31 (0)76 230 1305

Stap 1: Hoe gaat de Academy heten?

Kies een naam voor de Academy

De naam die je hier kiest zal onderdeel worden van het URL. Je keuze voor een naam zal altijd gevolgd worden door ".leert.nl" 

Denk bijvoorbeeld aan Rabobank.leert.nl

Stap 2: Wie gaat het beheren?

Vul de gegevens in van de Portalmanager:

Deze persoon krijgt inzage in het Learning & Development dashboard en gebruikersbeheer. Met de handtekening word bevestigd dat de portalmanager bevoegdheid heeft om activiteit van werknemers in te zien. (AVG-voorwaarden)

Stap 3: De huisstijl

Hoofdeigenschappen van de Academy

Kies de kleur die centraal zal terugkomen op de Academy. Het logo zal terug te zien zijn linksboven in het menu en onder in de footer. Een favicon is een klein logo wat terugkomt in de zoekbalk van de browser. In de footer is er ook ruimte gereserveerd voor een slogan.

Stap 4: Medewerkerspagina

Invulling van de pagina

Boven in deze pagina is een grote (hero) afbeelding te zien. Over deze afbeelding wordt ook de titel en ondertitel getoond die de leercontent introduceren.

Hier mag je zelf invulling aan geven om je gebruikers te motiveren en te laten ontdekken wat zij graag willen leren.

placeholder hero img

Stap 5a: Gebruikers uitnodigen

info icon E-mail uitnodiging

Omdat de Academy afgeschermd is, kunnen gebruikers alleen toegang krijgen door middel van een uitnodiging via e-mail. Daarvoor moet een introducerende tekst geschreven worden. In deze mail zal ook een knop komen waarmee men een account kan aanmaken.

Tekst voor in de e-mail

Wij adviseren om hier even kort toe te lichten waarvoor de persoon voor wordt uitgenodigd. Denk aan een kleine introductie over de omgeving en de content en de intenties van het bedrijf met de Academy.

Stap 5b: Landingspagina

info icon Aanmelding via landingspagina

Door middel van een landingspagina kunnen mensen zichzelf aanmelden op de Academy. Om deze pagina op te maken is er een achtergrondafbeelding nodig die op de pagina zelf donkerder wordt gemaakt zodat er een openingstekst getoond kan worden.

Opmaak van de landingspagina

Via deze pagina komen gebruikers binnen, wanneer ze nog niet zijn ingelogd. De pagina dient ervoor om mensen te overtuigen om een account aan te maken. De tekstruimte is hiervoor bedoeld.

placeholder landing

Stap 6: Promotiebanners

info icon Banners op de persoonlijke startpagina

Wanneer een gebruiker is ingelogd krijgt hij of zij toegang tot een eigen startpagina. Vanuit deze pagina kan je trainingen hervatten en ontdek je nog veel meer aanbod. Daarnaast is er op deze pagina ruimte gereserveerd om 3 banners te tonen inclusief titel en ondertitel. Deze content wordt met name gebruikt om cursussen te promoten bij de gebruikers.

Banner 1

Per banner heb je de ruimte voor een afbeelding of video met daarnaast een korte titel en eventueel een ondertitel. Vervolgens kan je bepalen waar deze banner naar verwijst door een cursus te kiezen.

Banner img ex

Banner 2


Banner 3

Dit was de laatste stap van de checklist. Alle formulieren ingevuld en opgeslagen? Top! Bedankt voor het invullen. Wij kunnen aan de slag!

Je kan de pagina nu afsluiten.

clouds
HOBP | Beleef de unieke leerervaring

+31 (0)76 230 1305    klantenservice@hobp.nl